I din kundvagn:
Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Pssst…Lyssna på de här hemligheterna om att jobba hemifrån utan att det blir skilsmässa


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)


Ok, du vill starta ett företag. Det är din dröm att driva det här hemifrån. Din man/fru är orolig för att det inte ska funka. Att pengarna inte ska komma in. Det är fullt begripligt tycker jag. Och det värsta är att det är vanligt att ge upp en dröm för att tillfredsställa en fru/man. Det kan kännas lite orättvist mot dig som vill försöka något som kan ta fart och göra allting ännu bättre på sikt. Men sånt är livet. Det är ditt jobb att se till att det fungerar så att du kan lägga ner den tid som behövs för att få ditt företag att lyfta.

Så här gör du för att få det att fungera

1. Om du ska starta ett företag från början och släppa en trygg inkomst – se till att åtminstone försöka skaffa en liten inkomst vid sidan av så att allt inte faller med om du lyckas inom en månad (ytterst ovanligt såklart). Skaffa ett extrajobb, gör något som bidrar till ekonomin så ser din man/fru att du verkligen vill det här.

2. Var ärlig och berätta om din ambition och din lust att lyckas med ditt företag. Involvera honom/henne i dina planer så att han/hon inte känner sig utanför.

3. Förklara fördelarna med att jobba hemma. Du kommer att kunna bestämma dina egna tider och antagligen vara mer tillgänglig för familjen också.

4. Förklara att det kommer att ta lite tid att få igång allt innan det börjar rulla och att du har satt en tidsgräns för att få det att lyckas.

5. Håll din man/fru uppdaterad med vad som händer i företaget. Berätta om det bra och det dåliga. Berätta hur du gör för att få det att fungera under resans gång.

6. Be om hjälp. Gör honom/henne delaktig i företaget. Kanske ska han/hon göra hemsidan eller planera för säljbrev eller annat.

7. Organisera tiden så att du inte jobbar jämnt när han/hon är hemma. Om du är kvällsmänniska kan du jobba några extra timmar på kvällen. Är du morgonmänniska smyger du upp vid fem på morgonen och gör klart det du måste göra innan du äter frukost med din man/fru.

8. Försök att inte vara för självcentrerad. Det är svårt eftersom ditt företag är som ditt barn och det händer spännande saker varje dag. Men din man/fru behöver också din uppmärksamhet.

9. Hjälp till med allt hemma. Särskilt viktigt för män som har en tendens att säga att han “måste jobba”.

10. Se till att ni gör något annat tillsammans och att ni (och framför allt du)pratar om annat än ditt företag.

Det är inte lätt – men vem har sagt det? Och sedan när fördelarna med ett fungerande företag kommer – dela med dig av dem då.

Allt kokar ner till det här – det spelar ingen roll om du lyckas med ditt företag och drar in massor av pengar – om du förlorar din kärlek på kuppen så var det ändå inte värt det.

Över 50 000 lyckliga läsare kan inte ha fel!

Rivstart - så startar du ditt företag och lyckas inom ett halvår - med garanti

"Det sägs att bra affärsidéer inte växer på träd. Men det gör de - nästan. Nu finns nämligen en svenska bok fylld av smarta idéer för dig som vill starta eget. Vem vet,... det kanske blir den viktigaste bok du läst".
Tidningen Amelia

"Rivstart handlar om hur man hittar sin marknad och snabbt börjar tjäna pengar på sin affärsidé".
Entreprenör

"Massor av tips och idéer om hur man hittar sin marknad och snabbt börjar tjäna pengar på sin affärsidé".
Computer Sweden

"Informationsdelen är gedigen".
Platsjournalen

"En handbok i att starta eget som börjar med drivkraften och idéerna istället för pappersjobbet. Författaren ger en mängd konkreta tips om affärsidéer och marknadsföring".
Arbetsmarknaden

"Den här boken kortfattat är: Underbar. Den hjälper dig att lösa massor av frågor som poppar upp när du bestämt att det är dags att starta eget. Du får både vägledning och information som hjälper dig att utveckla dina drömmar"
Eridiania, The Living stone home clean

"Rivstart har gett mig ALLT! Till att börja med hur det fungerar att driva företag. Sedan smarta detaljer som skapar så mycket mer inspiration och disciplin att varje dag ta allt ansvar för så många olika områden. Bokföring och marknadsföring är bara en början."
Fredrik Lange, Unitdata

"Klockren kicka igångbok för de som känner sig lite osäkra!"
Per Sydäng, Despec Sweden AB

"Rivstart är en bok som fick mig att våga ta tag i det som kändes svårt bl.a att sälja, sticka ut och några tips om att inte jaga kunder som tar kraft och inget ger och mycket mycket mer."
Monica Sundell, sundell utveckling

"Hjälpte mig till att våga ta steget att starta eget. Boken avdramatiserade hela grejen med att starta företag."
Lars Jonsson, Yttra Konsumentkommunikation

"Alla konkreta, kaxiga tips i de ämnen jag precis gått och funderat som bäst på hur jag skulle lösa! Jag blev helt eld & lågor när jag hittade boken på biblioteket och tänkte:" Den här boken MÅSTE jag köpa!"
Åsa Karlström, Fin Trädgård

"Utan Rivstart hade jag aldrig fått loss tummarna och startat eget."
Pål Arthursson, Globograf Sverige AB

Läs fler recensioner och få mer information om boken Rivstart

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen


Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?
Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till den här sajten i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart, men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss). Skicka också ett mail till stefan@redaktionen.se så vi vet


Artikeln är skyddad med Google authorship


Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Smartare Liv här:

Lev smartare och ha det roligare
Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, praktiska råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv.

Smartare liv startade så sent som hösten 2012 och har drygt 7 000 prenumeranter

Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med smarta böcker från Ego förlag om att leva ett smartare liv.

Här kan du se om Nyhetsbrevet Smartare liv är något för dig.

Fyll i din e-postadress i rutan:
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Jobbar du själv och behöver stöd ibland?
Soloföretagaren ger dig stöd, råd och tips om att driva både dig och ditt företag framåt.

Soloföretagaren har funnits sedan 2003 och har nästan 22 000 prenumeranter.

Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med smarta böcker som passar soloföretagare.

Läs ett exempel på tipsbrevet Soloföretagaren

Fyll i din e-postadress i rutan:
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.