I din kundvagn:
Kundvagnen är tom
Boktips för dig som är soloföretagare

""
Läs mer!

Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Hur du låter tekniken jobba för ditt företag så du slipper


Sveriges populäraste tipsbrev om jobbet
Prenumerera gratis längst ner på sidan


Ingenting slår ett personligt möte, ett personligt samtal, så är det. Men en av aspekterna med framgångsrik försäljning är att låta tekniken jobba bättre för dig. Och framför allt är det så idag, med den hastighet vigör allt och den lilla tid kunderna har för oss.

Vad säger du på din telefonsvarare?
Räcker det verkligen med att byta meddelande en gång i halvåret, eller skulle du tjäna på att göra det varje morgon för att visa kunderna att du är aktiv och intresserad.

"Idag är det den 25/8 - jag kommer att kunna ringa tillbaka till dig senast klockan 14".

Skulle det visa dina kunder att du är mer på hugget? Skulle det göra skillnad för dina kunder?
Skulle det göra skillnad för din försäljning?

Beställningsmöjligheter
Får dina kunder alla chanser att beställa på olika sätt idag? Kan de göra det via fax, mail, telefon,sms. Kan de göra det när de själva vill på en telefonsvarare? Och vet de verkligen alla sätt att beställa på? I princip vill du att kunden bara ska tänka tanken så står du där. Lägg dig så nära den punkten du kan.

Datorer
Hur många har du? Har du en med ditt CRM-system framme - en annan som är uppkopplad mot Internet - en tredje där du skriver säljbrev och annan kommunikation? Överdrivet? Datorer är billiga och det går faktiskt att bläddra fram och tillbaka mellan olika funktioner på samma dator, det går alldeles utmärkt, och jag säger inte att du ska ha tre datorer, jag säger att om det gör dig mer effektiv så är de där pengarna ingenting mot vad du kan få ut av det.
Det finns ingen naturlag som säger 1 person - 1 dator. Det finns däremot en naturlag som säger 1 person - maximal försäljning och allt som stöder det är bra.

Programvaror
De bästa säljarna har effektiva programvaror som håller reda på kunder, möjliga kunder och ser till att din hjärna inte blir överhettad.

Fickminne
Om det fanns ett pris för den som pratade mest väl om fickminnen så skulle jag få det. Allvarligt talat, jag skulle inte klara av hälften av det jag gör om dagarna utan fickminnen, jag har tre. En del av oss är dömda att lägga ut hjärnan på entreprenad så här. Är du likadan?

Snabba tips som ger dig ett orättvist försprång

Jobba smartare - inte hårdare - 258 konkreta idéer om hur du blir mer produktiv och får tid över för annat

”Mitt arbetssätt har blivit effektivare. Jag har bättre kontroll och kan använda tiden på ett bättre sätt. Konsekvenserna är att jag har mer ork kvar efter en hård arbetsdag och kan umgås mer med familjen.”
Hassan Safaei, Aleris Diagnostik AB/Röntgen

”Jag gillade att den var kortfattad och lättläst. En bra bok att ha i bokhyllan för inspiration. Fick med mig flera goda råd på vägen. Har läst om den med jämna mellanrum och upptäcker ständigt nya saker.“
Karin Peterson, Tranemo

”Mycket bra sanningar som sätter igång tankeverksamheten och som kan implementeras direkt i arbetet. Läser boken ett par gånger i månaden för att hämta inspiration. Jag har även gett boken till min personal. Det är lättare att ha roligt på jobbet nu.”
Lennart Arvidsson, ESBE AB

”Jag gillar formatet, eller upplägget i punktform är ypperligt. Lätt att läsa, ta med sig (både bok och enstaka punkter) och dela med sig till kollegorna i det dagliga arbetet. Dessutom är den konkret och lätt att anpassa till mitt arbete. Vi har under en tid arbetat med företagets processer och boken har hjälpt oss att enklare formulera mål och uppgifter under reans gång. Den är väldigt tydlig och visar på flera sätt att det inte är samma sak att vara upptagen, ha fullt skrivbord och behöva arbeta sent som att vara produktiv.”
Jimmy Duvensjö, Säkra Försäkringsförmedlare

"Liten, lättläst bok som bekräftar det du kanske redan vet men ibland glömmer av att leva upp till. Använder idéserieböckerna lite som "dagens tanke" och öppnar dem varje dag och läser en idé!"
Eva Nyström, Skellefteå Kommun

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen


Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?
Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till den här sajten i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart, men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss). Skicka också ett mail till stefan@redaktionen.se så vi vet


Artikeln är skyddad med Google authorship


Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Smarta tips på jobbet här:

Här är brevet som ger dig tips om hur du får ett lättare och smartare arbetsliv. Du får konkreta råd om hur du hanterar konflikter på jobbet, gör karriär och hanterar kontorspolitiken.

Smarta tips på jobbet startade 2013 och har drygt 130 000 prenumeranter på arbetsplatser över hela landet.

Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med smarta böcker om arbetslivet helt automatiskt.

Här kan du se om Nyhetsbrevet Smartare tips på jobbet är något för dig.

Fyll i din e-postadress i rutan:
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.
Jobbar du själv och behöver stöd ibland?
Soloföretagaren ger dig stöd, råd och tips om att driva både dig och ditt företag framåt.

Soloföretagaren har funnits sedan 2003 och har nästan 22 000 prenumeranter.

Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med smarta böcker som passar soloföretagare.

Läs ett exempel på tipsbrevet Soloföretagaren

Fyll i din e-postadress i rutan:
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.