I din kundvagn:
Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Hur du och andra företagare kan hjälpa varandra till bättre affärer


Sveriges populäraste tipsbrev för företagare
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)


Här kommer 5 tips om hur du och andra företagare kan hjälpa varandra till bättre affärer:

1. Ett grundsortiment av kontakter du bör stoppa ner när du shoppar är:

1 stycken vass marknadsförare (förstås!)
1 stycken revisor eller redovisningskonsult med förmåga att förklara saker enkelt.
1 stycken jurist som kan ge dig tips om avtal och sånt.
1 stycken bankkontakt med hjärna (och hjärta)
1 stycken försäkringsrådgivare för säkerhets skull.
1 stycken smart person som orkar höra på dig.
Var snäll emot dem så kan du få ut mycket av relationerna.

2. Var är du medlem?
Gå med i allt du kan och har tid att engagera dig i. Företagarorganisationer eller färdiga nätverk i företagarföreningar och nätverksklubbar finns överallt i olika former. Överraska ditt nätverk med tips och vettig information. Du kanske vet något som gäller för branschen, nya regler eller möjligheter. Dela med dig och andra kommer dela med sig till dig.

3. Hur väljer du kontakter?
Nätverka med människor du gillar först och främst.. Var öppen med vad du vill. Berätta för folk i din omgivning vilken kompetens eller samarbete du saknar. Du kanske har bekymmer med marknadsföringen eller vet inte hur du ska växa, anställa, avskeda eller bygga upp. Om du berättar för folk vad du saknar kommer hjälpen snart eftersom någon känner någon som känner någon.

4. Är du begravd i administration?
Det är bra med kontroll av bokföring och annan administration, men det är lätt att bli uppäten. Om du bara har en normal ordning på dina papper när du lämnar in dem till en bokföringsbyrå så blir det billigare än du kan tro. Sträva efter att skapa samarbeten med proffs som kan göra saker åt ditt företag som du inte gillar eller som du brukar skjuta framför dig - till det nästan är för sent. Magen blir lugn och du kan ägna dig åt det du ska ägna dig åt - sälja och marknadsföra dina produkter/tjänster och tjäna pengar.

5. Vad gör du med nätverket utom att nätverka?
Finns det en fredagsöl inbyggd som rutin brukar det bli trevligare. Och du vet ju hur det är med golfrundor och bastun - det är där det händer. Finns det golfrundor, badmintonspel eller vad som helst inbyggt som inte är direkt affärsrelaterat blir det lättare (och roligare) att nätverka. Lunch ska man äta varje dag och det är ett ypperligt tillfälle att träffas otvunget under en timme och se vad som händer. Som ensamföretagare har en del problem en förmåga att fastna olösta i huvudet. Problemen brukar vara förvånande lättlösta om de marineras tillsammans med någon eller några andra personer. Tänk på det.

Sveriges snabbaste sätt att skaffa kunder

345 smarta sätt att hitta nya kunder

"När jag med förtjusning läste din härligt kaxiga garanti om att jag kunde få tillbaka pengarna om jag inte fick ut väldig mycket av "345 ..." så fick jag sådan lust att kontra med en liknande garanti från mig som kund: Eftersom jag tycker att boken är bättre än du förespeglar skulle jag vilja betala den en gång till. Men när jag gick in på er hemsida hittade jag inte någon sådan "knapp" så här sitter jag med min obesvarade kärlek och oöppnade plånbok. :-)
Bengt Gustavsson, KRESAM AB & BolagsBolaget AB

"Vilken investering! Man läser boken på tre timmar och får värden som i en ettårskurs på Handelshögskolan (minus det tråkiga på handels)"
Janne Pettersson, Malmö

"Märkligt men varje gång jag får en ny bok av dig startar genast en fantastisk process. Jag kastar mig omgående över innehållsförteckningen, plockar ut de kapitel som intresserar mig mest och detaljstuderar dem.Sedan går hjärnan igång på högvarv och inspirationen flödar. Till och med på natten så att jag vaknar med nya idéer och måste stiga upp och skriva ner dem på papper. Så här håller det på i en dryg vecka, då och då med återblickar i boken. Till slut har jag skapat ett helt nytt koncept som vi nu börjat använda oss av för att hitta nya kunder. Det har redan börjat fungera alldeles utmärkt. Framöver kommer jag att använda boken ”345 smarta sätt att hitta NYA KUNDER”som en uppslagsbok. Precis som jag gör med dina tidigare böcker."
Johan Sternberg, LUXOR FINANS

"Älskade denna bok. Bör läsas flera gånger. Bara man har i åtanke att tänka "hur kan jag använda detta i min verksamhet" för varje tips."
Oskar Bentfors, Fruktkorgsexpressen Fruity AB

"Skitbra – en guldgruva för mig, har hjälpt upp mitt självförtroende, fått mig att vakna till och ta mig upp ur desperationens dy."
Mårten Smith, Mårtens Nätverk

"Har fått i present och hjälpt mig med att vara tydligare och inrikta mig på vad kunden har för problem. Här får du hjälp! Ändrar hemsidan lite men ofta. Har lyckats komma högt på sökmotorerna. Skriva om kundens problem och att vi kan hjälpa dem. Att hålla kontakt med befintliga kunder. För att kunden ska ge mig sina pengar måste jag avhjälpa deras problem. Många andra tips."
Anders Sköldebrand, Ren luft kontroll

”Boken har hjälpt otroligt mycket! Boken förtjänar betyget 10 (av 5 möjliga)!”
Sofia Granlund, Sätra Brunn Spa och Konferens

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen


Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?
Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till den här sajten i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart, men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss). Skicka också ett mail till stefan@redaktionen.se så vi vet


Artikeln är skyddad med Google authorship


Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Smarta tips för företagare här:

Prenumerera på gratis tips som tar dig framåt som företagare
Du får konkreta tips och påminnelser om:
 • Hur du driver ditt företag lönsammare
 • Hur du spar tid och pengar
 • Hur du tjänar mer pengar
 • Hur du får fler kunder
 • Hur du jobbar effektivare och hinner mer

 • Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

  EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket från Bokförlaget Redaktionen med böcker för smarta företagare.


  Läs gärna vad brevet innehåller

  Fyll i din e-postadress i rutan:
  Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


  Jobbar du själv och behöver stöd ibland?
  Soloföretagaren ger dig stöd, råd och tips om att driva både dig och ditt företag framåt.

  Soloföretagaren har funnits sedan 2003 och har nästan 22 000 prenumeranter.

  Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

  EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med smarta böcker som passar soloföretagare.

  Läs ett exempel på tipsbrevet Soloföretagaren

  Fyll i din e-postadress i rutan:
  Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.