I din kundvagn:
Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Kan man verkligen älska sina kunder?


Sveriges populäraste tipsbrev för företagare
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Blir du lycklig varje gång en kund kommer in genom dörren, ringer eller skickar en förfrågan per e-post? Som småföretagare blir man ju det. När du beställer en bok från oss till exempel så gör du det antagligen på hemsidan. Varje gång det kommer en beställning har jag styrt e-posten till min mobiltelefon så det kommer ett sms dit. Jag har också laddat ner Johnny Weismullers Tarzanvrål och lagt in som sms-signal i mobilen.
Så när din beställning kommer får jag veta det direkt. Jag kanske står i kön på ICA eller sitter i bilen eller är på väg till en kund. Och varje gång tackar jag för din beställning rakt ut i luften, var jag än är.

- Tackar tackar!

Varför? Dels så är det naturligtvis roligt men det är också viktigt att ha koll på att Tarzan vrålar tillräckligt många gånger om dagen så jag kan bo kvar i min lägenhet, ha ett hus på Gotland, handla mat och ha min bil kvar. Varje gång Tarzan vrålar så är det en baromometer – en ja-röst för att jag ska få fortsätta ett tag till med att hjälpa mindre företag att förstå hemligheterna med att sälja mycket mer och marknadsföra sig mycket bättre.

Så hur ska du få Tarzan att vråla oftare för ditt företag? En del av det här är att jobba med definition på vad ditt företag är. När någon frågar vad du gör, vad svarar du då?

1. Jag har en klädbutik
Eller
2. Jag gör tonårstjejer snyggast i hela skolan.

Överdrivet? Nej! Jag skrattade själv åt Jan Carlzons två attitydexempel i boken ”Riv pyramiderna” när någon frågade två personer med samma arbetsuppgifter vad de gjorde:

Person 1: Jag hugger den här stenen fyrkantig
Person 2: Jag är med och bygger en katedral

Det finns alltid risk att sånt här blir för klämkäckt eller lite styltigt och det är inte det du ska sträva efter såklart. Det viktiga är att se vad ditt företags uppdrag egentligen är, så du inte bara har det med dig själv, utan också kan förmedla det till andra så snabbt att de direkt förstår vad du kan göra för dem. Du gör det till bordsgrannen på festen lika mycket som till den nya kunden eller till pressen.

Öva nu. Ta fram en mening med ditt företags uppdrag som du kan använda nästa gång någon frågar vad du gör.

Sveriges snabbaste sätt att skaffa kunder

345 smarta sätt att hitta nya kunder

"När jag med förtjusning läste din härligt kaxiga garanti om att jag kunde få tillbaka pengarna om jag inte fick ut väldig mycket av "345 ..." så fick jag sådan lust att kontra med en liknande garanti från mig som kund: Eftersom jag tycker att boken är bättre än du förespeglar skulle jag vilja betala den en gång till. Men när jag gick in på er hemsida hittade jag inte någon sådan "knapp" så här sitter jag med min obesvarade kärlek och oöppnade plånbok. :-)
Bengt Gustavsson, KRESAM AB & BolagsBolaget AB

"Vilken investering! Man läser boken på tre timmar och får värden som i en ettårskurs på Handelshögskolan (minus det tråkiga på handels)"
Janne Pettersson, Malmö

"Märkligt men varje gång jag får en ny bok av dig startar genast en fantastisk process. Jag kastar mig omgående över innehållsförteckningen, plockar ut de kapitel som intresserar mig mest och detaljstuderar dem.Sedan går hjärnan igång på högvarv och inspirationen flödar. Till och med på natten så att jag vaknar med nya idéer och måste stiga upp och skriva ner dem på papper. Så här håller det på i en dryg vecka, då och då med återblickar i boken. Till slut har jag skapat ett helt nytt koncept som vi nu börjat använda oss av för att hitta nya kunder. Det har redan börjat fungera alldeles utmärkt. Framöver kommer jag att använda boken ”345 smarta sätt att hitta NYA KUNDER”som en uppslagsbok. Precis som jag gör med dina tidigare böcker."
Johan Sternberg, LUXOR FINANS

"Älskade denna bok. Bör läsas flera gånger. Bara man har i åtanke att tänka "hur kan jag använda detta i min verksamhet" för varje tips."
Oskar Bentfors, Fruktkorgsexpressen Fruity AB

"Skitbra – en guldgruva för mig, har hjälpt upp mitt självförtroende, fått mig att vakna till och ta mig upp ur desperationens dy."
Mårten Smith, Mårtens Nätverk

"Har fått i present och hjälpt mig med att vara tydligare och inrikta mig på vad kunden har för problem. Här får du hjälp! Ändrar hemsidan lite men ofta. Har lyckats komma högt på sökmotorerna. Skriva om kundens problem och att vi kan hjälpa dem. Att hålla kontakt med befintliga kunder. För att kunden ska ge mig sina pengar måste jag avhjälpa deras problem. Många andra tips."
Anders Sköldebrand, Ren luft kontroll

”Boken har hjälpt otroligt mycket! Boken förtjänar betyget 10 (av 5 möjliga)!”
Sofia Granlund, Sätra Brunn Spa och Konferens

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen


Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?
Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till den här sajten i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart, men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss). Skicka också ett mail till stefan@redaktionen.se så vi vet


Artikeln är skyddad med Google authorship


Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?
Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Smarta tips för företagare här:

Prenumerera på gratis tips som tar dig framåt som företagare
Du får konkreta tips och påminnelser om:
 • Hur du driver ditt företag lönsammare
 • Hur du spar tid och pengar
 • Hur du tjänar mer pengar
 • Hur du får fler kunder
 • Hur du jobbar effektivare och hinner mer

 • Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

  EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket från Bokförlaget Redaktionen med böcker för smarta företagare.


  Läs gärna vad brevet innehåller

  Fyll i din e-postadress i rutan:
  Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.  Jobbar du själv och behöver stöd ibland?
  Soloföretagaren ger dig stöd, råd och tips om att driva både dig och ditt företag framåt.

  Soloföretagaren har funnits sedan 2003 och har nästan 22 000 prenumeranter.

  Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

  EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med smarta böcker som passar soloföretagare.

  Läs ett exempel på tipsbrevet Soloföretagaren

  Fyll i din e-postadress i rutan:
  Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.